Cursussen

Naast alle op deze site genoemde hulpmiddelen, kunnen ook de volgende cursussen je wellicht helpen.

Assertiviteit

Het is als slechthorende belangrijk om assertief te zijn. Een training kan je daarbij helpen. Uitgangspunt voor de training is het aanleren of versterken van een actieve houding: zélf aangeven dat je niet goed hoort en duidelijk maken hoe de ander met je kan communiceren. De training helpt jouw zelfvertrouwen te vergroten en heeft zowel betrekking op privé- als werksituaties. Tijdens de training is een ringleiding aanwezig, de cursusleider gebruikt Nederlands met ondersteunende Gebaren (NmG) en er is een schrijftolk aanwezig.

Trainingen assertiviteit voor slechthorenden worden georganiseerd door GGMD voor Doven en Slechthorenden. Ook Hooridee biedt regelmatig cursussen aan.

Zelfverdediging

Als je weet hoe je je in een noodsituatie kunt verdedigen, versterkt dat jouw zelfvertrouwen. Bovendien word je ook minder bedreigd, geïntimideerd en gemanipuleerd als je in een vroeg stadium duidelijk maakt dat je geen slachtoffer bent. Trainingsbureau VeerKracht biedt slechthorenden trainingen in weerbaarheid en zelfverdediging, voor volwassenen en kinderen, voor werk en privé.

Informeer ook eens bij de organisaties die genoemd staan bij de hulpverleners voor volwassenen en bij hulpverleners voor kinderen.